Abdulkadir OĞUZ yazdı:Fatih ustam arabanın yakıt tüketimini test edebildin mi? Sonuç yazar mısın. Ben arabama bu günler de fazla kullanamıyorum. Arabamın yakıt testini sonuçlandıradım takip ediyorum ama şu an gittiğim yola göre şamandıra ibresi çok aşağıya düşmedi eskisinden iyi durumda. İyi günler.
Abdulkadir OĞUZ yazdı:Fatih ustam!
Arabamla bugün öğleden sonra biraz daha yol yaptım ve km.saati 150 km.gösterirken aynı LPG istasyonundan depoyu fulledim. 12 lt.gaz aldı. Hepsi şehiriçi 12 * 2,02 = 24,24 TL. 150 KM. bölü 12 LT.= 12,5 km. 1 litre gaz ile gidilen yol. Uzun zamandır arabamdan böyle performans alamamıştım. Mikseri iptal edip boru taktıktan sonra arabam çok iyi oldu. ALLAH senden razı olsun fatih usta. Senin verdiğin bilgilerle bunu başarabildim teşekkür ederim. Ama gazın geçtiği plastik boru üzerine 2 tane küçük yuvarlak mıknatıs sardım. Onun da faydası oldu mu bilmiyorum. Belki faydası olur diye taktım bilerek değil. Şu an arabamın hem yakıtından hem de çekişinden çok memnunum. Tekrar arabamı test edip sonucu sizlerle paylaşacağım arkadaşlar. İyi günler.
PİCK-UP yazdı:şimdi birşey soracam jikle kapagını söktük varsayalım , lpg de iyi hoş kullanıyoruz , gaz bitti benzine geçtik
herhangi bir problem yaşarmıyızzz.. tşk..
sainz yazdı:PİCK-UP yazdı:şimdi birşey soracam jikle kapagını söktük varsayalım , lpg de iyi hoş kullanıyoruz , gaz bitti benzine geçtik
Bana kalırsa soğuk havada motorun yağı devir daim edene ve birazcık ısınana kadar ayağını gazdan çekemezsin. Motor ısındıktan sonra sıkıntı olmaz zira tamamen devre dışı kalıyor.
PİCK-UP yazdı:şimdi birşey soracam jikle kapagını söktük varsayalım , lpg de iyi hoş kullanıyoruz , gaz bitti benzine geçtik
ozantavsan yazdı:Mikserin geri ateşleme gibi olumsuz bir durumda koruyucu bir işlevi var diye biliyorum.
Acaba bakır boru ie kullanırken olaki bir gün geri ateşleme oldu , acaba ne gibi bir durum olur?
Ve benim naçizane düşüncem , Sizlerin lpg mikserleri bizim araçlara uygun değil.Bakmayın çift boğaz vesaire olduğuna.
Pierburg 2E karbüratör bizim favolar , formenler.(felicia karbüratörlüde aynıdır sanırım).
Daha önceki paylaşımlarımda var.Pierburg 2E karbüratörün lpg mikseri tek boğazlı ve standart gibi.
Benim araçta BRC çift boğaz lpg mikser vardı.Söküp Polonyadan internetten aldığım Pierburg 2E karbüratör için olan mikseri taktım.Taktım ve gaz ayarına dokunmadan test sürüşü yaptım.
BRC lpg mikser ile tırmanmakta zorlandığı yokuşu çıktığını bile anlayamadım.Eskiden bağırıdı çıkıcam diye vites bile yükseltemezdim.Yeri gelir 2. vitesten 1. vitese bile düşerdim.
Şimdi bu bakır boru konusunda yorumlarınızı gördükçe doğru mikseriniz olsa bakır boru ile kullanmayacağınızı düşünüyorum.Benim aracın performansı mikser değişimi sonrası mükemmel ,hatta canavar.
Sizlerin bakır boru sonrası anlattığınız duyguları ben mikseri değiştirdiğim gün tattım.
Araç doluyken bile yokuşalarda baymıyor.Tek kişi ile çıkmakta zorlandığı yokuşu , araç hiç bağırmadan ,5 yetişkin 2 çocuk araçtayken çıktığımda hissettiğim sersemliği anlatamam.Aracıma sürekli binenler bu araca ne yaptın demişlerdi.Üst kapak conta değişim sonrası dahada performanslı oldu.
Geçen hafta 60 km kadar şehirdışı yolculuk yaptık.3 yetişkin 2 çocuk.Yol inişili ve dik rampa.Eskiden rampaya sararken hız düşer düşer bazen 40 lara inerdi.Bu sefer öyle olmadı , araç baymadı.Sadece önüme kamyon filan geldiğinde yavaşladım.Ama vites düşmedim.3. vitese düşüp az gaza dokunmakla bile baymadı çekti.2. vitese düşüp dik rampa kamyonu solladım.Eskiden nerde ,çekmezdi.
Yola çıkarken depo boştu ve tamamen doldurdum.60 km şehirdışı + 147 km şehiriçi sonrası tekrar aynı istasyon, pompadan doldurdum bu akşam. 48,38 TL gaz aldı. karışık 23 kuruş yakmış.
Benim için şehiriçi 25 - 30 kuruş normal bir değer. Şehirdışı ise 18 - 20 kuruş arası normal.
Bu bahsettiğim performans ile bu değerin altında yakamaz..
Gaz ayarı kısık performans düşükse daha az yakar.
|
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir