94 model favom var. üç hafta önce memlekette triger zinciri, ditrübitör dişlisi, hava filtresi ve bujileri değiştirttim ve sübap ayarı yaptırdım. ancak geçen gün motor yağ kapağından (motor yağı doldurulan kapak) tıkırtı şeklinde ses geldiğini farkettim. kapağı açtığımda kuvvetli bir üfleme olduğunu farkettim. hemde öyle böyle değil avucumu kapaktan 30 cm yukarıda tutuyorum ve hava avcumun içine çapıyor. ancak yağ buharı gelmiyor.egsoz çıkışındada yağlanma yok ama borunun içi siyah, sanki kurum gibi.
aracın çalışması normal gibi. zinciri değiştirdikten sonra motor çalışırken sübap sesi gibi bir ses geliyordu.tamirci kadehlerden geldiğini söyledi.
şu anda foçadayım. burada iki tane tamirci var. tüm arabalara onlar bakıyo. ben hep birine gidiyorum. arabamı götürdüm kalfası vardı ve bana net bir cevap veremedi. orda başka bir adam vardı ve üstten eksantrikli motorlarda bunun olabildiğini söyledi.
acaba bu durum normal mi? sizdede bu miktarda hava üflemesi oluyormu? bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. ayrıca aliağa, menemen, izmir de gidebileceğim gerçek bir usta tavsiye ederseniz sevinirim.
hepinize kolaylıklar.