toyota yazdı:Hey dostum bana borçlusun projemden alıntı yapıyorsun

Ben daha ayak aydınlatmalara gelemedim.Ama ben yaparsam ayak aydınlatma ile tavan aydınlatmayı zaman ayarlı yavaş yavaş sönücek şekilde yapmak istiyorum birde merkezi kilide flowme koyucam kapıların kilitleri açıldığında 30 sn sisler yanıcak ve iç tavan aydınlatma ile ayak aydınlatmalar yanmalı 30 sn sonunda sisler direk sönücek iç aydınlatmalar yavaş yavaş sönücek kapı açıldığında yanıcak kapandığında yine yavaş yavaş sönücek kondansisatör boşaltmalı offf nereden kafama soktun şimdi bunu

yok abi yaw. senden öğrendiğimiz çok şey olduda, bunu sen üye olmadan düşünmüş, hatta malzemeleri almıştım. ama malum hava şartları

. Bide bizim, senin gibi kapalı garajımız yok. yapacağımız işleri hep hava şartlarına göre ayarlıyor ve coğu zaman erteliyoruz.

benim ayak aydınlatmaları hazırda iki şeyden tereddüt ediyorum. birincisi devrede direk hep (+V) olacak, (-) de siviçlerden alacağız. araya sigorta koysakta bu zamanla problem yaratırmı diye düşünüyorum biraz.
benim aracın orjinal tesisatı dışında bi tek teyp direk bağlı. oda mecbur kaldım bu araçlarda kontağı yarım açtığımızda elektrik olmadığı için. kimseyede önermem aslında direk bağlantıyı. araçların çoğu bu yüzden yanıyor.
ikincisi ise ben fazla abartıyı sevmiyorum. malum merkezi kilide bile 4lüleri bağlamadım. acaba abartı kaçar mı diye düşünüyorum.
evet iç aydınlatma zaman ayarlı yavaş yavaş sönen yapabiliriz. yüksek kapasiteli 12V bi konds. işimizi çözer. Ama farlara mecbur bi flowme devresi yapmak gerekir. Onunda hazırları satılıyor galiba..
Bu araçlarla uğraşmak gerçekten eğlenceli. yaptığına değiyor. örn. bi brodwayde veya kuş serilerinde bu zevki alamıyorum ben. bizim araçlar gerçekten çok güzel yaşı itibariyle. tabi değerini bilene...