hhakan » 19 Arl 2007, 02:08
Arkadaşlar bugün başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. Okula gitmek için bugün İzmir'den Manisa'ya gidiyordum. Sabuncu belinden aşağıya inerken arabanın alt taraflarından tıkırtı geldiğini duydum. Vaktimde vardı manisa da küçük sanayide bir skoda ustasına götürdüm. Sağ salıncak fişekleri değiştirilmesi gerek dedi ve değiştirmek için arabayı kaldırdığımızda bir ne de göreyim şanzumının ordan yağ damlıyor. Usta fren hidroliği dedi. Arabayı indirdik ve hidrolik kutusunu açtık. SÜPRİZ. İçinde bir gram bile hidrolik kalmamış ve ben o halde SABUNCUBELİ'nden Allah'a emanet bir biçimde inmişim. Sorun fren merkez ünitesinde imiş onu değiştirdik ve sorun bitti deyip okuluma yola koyuldum. 1 km bile gitmeden araba sürekli fren yapıyormuş gibi (pedala basmadığım halde). En sonunda ağır bi balata kokusu ve araba yolun ortasında kaldı ve tabiki fren pedali kazık gibi olmuştu. Hemen ustayı getirdim, olayı orda halledemedik tamirhaneye çektik. Sorun: Yeni fren beyninin, besleme ünitesinin içinden (pedala basınca) çıkan pimin uzunluk ayarının yapılmayışımış. Onu da hallettik ve sonunda okula gidebildi. Şükürler olsun kazasız bitti. Sonuç olarak fren hidroliğini mutlaka kontrol edelim arkadaşlar. Hoşçakalın.