sainz » 12 Nis 2008, 11:56
[quote="alwaysloser"]o arkadan su çıksın die o kolla ne kadar oynadım otarafa bu tarafa yinde 1 seneden fazladır su çıkaramadım kuyu kazsam su çıkarırdım heralde bu sürede:)[/QUOTE]
Kolu en geriye dayadığında motorunun çalışmasını duyuyorsan, tıkanıklık var demektir. Motor çalışmıyorsa, kabloları yanlış takılmış olabilir veya motor arızalanmıştır. Motorun üzerine takılan kablolarda, oksit gibi nedenlerle temassızlık da olabilir.
[quote="34 SCU 59"]valla bi şekilde çalısıyor ama su atmıyor namussuz[/QUOTE]
Su deposunun dibindeki tortular motorun ağzını tıkamış olabilir. Motoru sökmek çok zor değil. Kablolarını nerelerden çıkardığını unutmayacağın şekilde çıkart. Depoyu sök. Ardından motorları rahatça çıkartabilirsin. Altlarındaki vidalarını açıp içindeki dişlileri bile temizleyebilirsin. Yalnız vidalar zamanla paslanmış olabilir ve sökerken kırılabilir. Çok dikkat et. Bir de fıskiyelerin ağızları açık gibi görünmesine rağman biraz daha iç kısımlarında tıkanıklık olabiliyor. Çok ince iğne gibi bir şeyle açmayı dene bir de.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.