slm arkadaşlar skoda favorit araba aldım ama birinci viteste kalkarken bir boşluk var ve hafif kütleme duyuluyor bunun sebebini tam olarak bilen varmı yardımcı olursanız sevinirim.
önce arızayı tam olarak açıklaman gerekir sesin mahiyeti ne .ne sıklıkla yaptıgı ,araç çalışırken çalışmazken sesteki faklılıklar ne şartlarda yaptıgı .kalkıştamı, aynı ses dururkende varmı? aracın kaç km de detaylandırırsan yardımcı olmaya çalışırım........
aracım sadece 1.viteste kalkarken bir boşluk var ve o boşluk ses yapıyor yani yolda yürürken iki adım önündeki duvarı görmeyip kafasını küt diye çarpan bir adam gibi anadınmı kardeş,arabam 145 bin kilometrede.ve sadece 1. viteste yapıyor kütlemeyi vede boşluğu.bukadar.
mrb kardeş 94 silverline aracım vardı aynı sorunu bende yaşadım. iş bilmez bir ustaya gittim bir sürü gereksiz masraf yaptık. Lastiklerden kaynaklandığını söylediler ama sorun hiç tahmin edilmeyen bir yerdendi. Motor kulağı tabir edilen bir yer var motorun araca montaj edildiği yer ve onun içinde bir lastik o lastik eskidikten sonra kalkışlarda işlevini görmüyor ve o bahsettiğin kütleme oluyor. Büyük ihtimalle sende de aynı sorun vardır. bence orayı kontrol et derim. O lastiğin değiştrilmesi biraz zahmetli o yüzden bir benzin hortumu sıkıştırarak da sorunu çözebilirsin.
belki motor takozuda gidik ola bilir el frenini cek 1 vitese al hafifce arabayı kaldırmayı dene bir kişide motora baksın kasılma filan varmı die eyerki motorda kasılma yani oynama varsa motor takozun gidiktir