Motor soğukken, özellikle de soğuk kış günlerinde düzgün çalışmıyor. İlk marşa bastığımda araç normal olarak 10-15 saniye çalışıyor; daha sonra ise rölantisi düşerek "potlama" tabir edilen şekilde çalışıyor. Yaklaşık 1-2 dakika bu şekilde çalışıyor ve sanki bir nokta veya bir an varmış gibi bu süre sonunda jikle sistemi de devrede olarak düzgün çalışmaya devam ediyor. Bu potlayarak çalışma sürecinde rölanti aşırı derecede düşük seyrediyor ve motorun stop etmemesi için gaz verdiğimde gazı yemiyor ve normal rölanti seviyesine ancak gaz pedalına yarım olarak bastığımda geliyor.
Jikle sistemi dahil, ateşlemeyi sağlayan elektronik aksamlar, bujiler, filtreler komple gözden geçirildi, emin olmadıklarımız değiştirildi ama sorun soğuk havalarda halen devam ediyor. Sıcak havalarda, yani yaz günlerinde bu problemi kesinlikle yaşamıyorum.
Soğuk havalarda da örneğin otomobilimi sabah çalıştırıp bir yere gidip motoru stop ettiğimde, öğlen tekrar çalıştırmak istediğimde yine bu sorun olmuyor ama otomobil sabahtan (09:00-18:00 arası) akşama kadar park halinde kaldığında bu sorunu tekrar yaşıyorum.
Forumda http://www.skodam.com/forum_posts.asp?TID=654&PN=1 linkinde vozel nickli üye arkadaşın dediği mantıklı geldi ve sabah çalıştırmadan önce distribütör kapağını açıp kağıt mendille silip öyle çalıştırdım ve o "potlama" olmadı. Fakat daha sonraki denemelerimde yine bu sorun nüksetti.
Bu konuda tecrübesi veya bir bildiği olan arkadaş var mı aramızda?
Yapmadığımız temizlik, bakım, ...vs. kalmadı ama bu sorun hala devam ediyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Teşekkürler
Saygılar