bence de arkadaş uçmuş biraz. benzin 2,40 iken 18 kuruş yakıyordu.
(180,000 TL yani. bi türlü öğrenemedik gitti zaten şu kuruş hesabını bi çok arkadaş yanlış yazıyo. 200 kuruş yakıyo yazıyo mesela.. bu 2 YTL eder:) neyse..))
bugün ankaradan depoyu opet euro lpg ile doldurup konyaya gittim. 260 km. sanırım yol yaptım. konyada biraz dolaşıp şehir çıkışındaki opetten depoyu tekrar fulledim. ankarada lpg 1,72 orada 1,89.. dönüşüm biraz daha pahalı oldu yani. %90 şehirlerarası yolda yaklaşık 260 km sonunda 21,2 litre gaz aldı araba. ankara fiyatıyla 36,5 YTL ediyor. bu da km de 14 kuruşa denk geliyor. ama yol boyunca aracı devirinde kullandım. zorlamadım. yani ideal sürüş tarzında yol aldım. aracım 90 model favorit. eğer ki lpg taktırdığım zamanki fiyatlar olsaydı (1,14 YTL idi.. ahh ahhh:)) çok daha güzel bir seyehat olacaktı..
yalnız eleştiri yaparken arkadaşların gözden kaçırdığı bir nokta var. dünya ham petrol fiyatları son 6 yılda 7 kata yakın artış kaydetti. bugün bir rus yetkili petrol fiyatlarının bi kaç yılda 2 ye katlanacağını söyledi. bu durumda tek yapmamız gereken artık şu lanet petrolümüzü çıkarıp en azından kendimize yetecek seviyeye gelmemiz olacak. Olacak da nerde o babayiğit..