yabani » 17 May 2012, 19:32
Lojistige arabamı ilk aldığımda yine bu sitedeki tavsiyeler üzerine gitmiştim...şimdi ustalar hakkında konuşmak istemiyorum fakat sıcağı sıcağına bugün yaşadığımı yazayım bari hazır konu hortlatılmışken.
Bugün'de boğaz kelebeğini temizletmek için Bahsedilen Erdal ustaya gittim. Anlaşılan bu usta gerçekten favoritlerde iyi ki dükkanında 2 favo vardı, dışarıda bir tane bekliyordu. neyse söyledim boğaz kelebeği temizliği için geldiğimi, ama o ne? kelebeği sökmeden üstünden balata spreyi sıkarak temizliyor bu ustamız, bir balata spreyi alıp kendimde yapardım bu işi, bunun için usta olmaya gerek yok, benim bildiğim kelebek sökülür, dışarıda fırça ile temizlenir, sonra takılıp kalibrasyon yapılır. Ben bu işi daha önce ilkim audi servisinde yaptırmıştım ve 10 tl almışlardı, bu ustamız üstten balata spreyi sıkmak gibi son derece zor!! bir işlem için 30 tl aldı. Bu ustamıza da sırf kendi ustamda vag cihazı yok diye gitmiştim (hani söküldükten sonra kalibrasyon yapılacak ya! )
Öyle skoda ustası filan aramayın boşuna, Özel skoda servisi olayı hikaye, adam gibi bir özel VW servisi bulun olsun bitsin. Nasılsa seat-skoda-VW-audi aynı fabrikadan çıkma, büyük çoğunluklada aynı parçaları kullanıyorlar. Bugün aynı zamanda damla otogaz'a da gittim, yaza uygun kalibrasyon yaptırmak için, o meşhur ustamızda olmayan vag cihazı onlarda vardı, onlardan istemeden adamlar vag'a bağlayıp bir sorun varmı diye kontrol ettiler. İşini ciddiye alan yer o işin gerektirdiğini yapıyor yani.