Şimdi gelelim konumuza, Lpg montajından sonra ilk yakıt ölçümümü paylaşıyorum

Tüketim değerlerim:
----------------------------------------------------------
Araç tipi = FELICIA 1.3 GLXi (MPi motor)
----------------------------------------------------------
-- Kullanım Tarzı : Şehir içi-dışı karışık ( Malum Ankara, İstanbul yolu vs.. şehir içi sayılmaz ölçümde )
-- Yakıt Türü : GAZ
-- Katedilen Yol : 270 KM
-- Yakıt Tüketimi (Litre) : 21,93 LT.
-- Yakıt Tüketimi (TL) : 48,47 TL.
-- Yakıt Değerleri (litre/kilometre) : 8,12 LT / 100 KM.
-- Yakıt Değerleri (kuruş/kilometre) : 18 kuruş / 1 KM
Tüketim bu şekilde arkadaşlar, LPG'den şimdilik acayip memnunum, benzinden tek farkı daha sessiz çalışması, evet yanlış yazmadım, benzindeki haline göre daha sessiz çalışıyor araç, belki lovatonun enjektörleri bizim aracın orjinal enkektörlerinden daha sessizdir tam sebebini bilmiyorum ama kesinlikle seste bir azalma var bir kaç kişi tarafından doğrulandı

Çokca bahsedilen rölantide dalgalanma, boşa atınca stop etme olayları henüz baş göstermedi, umarım da göstermez ve bu şekilde mutlu mutlu yolumuza devam ederiz.
Çekişe gelince, benzine göre yaklaşık 250 devir daha yüksek kullanmanız lazım LPGyi bunu anladım, tüketim içinde aynı şeyler geçerli, benzinde ben en az 2100 civarı devirde yakarken(6,43LT/100 km yakaladığım zaman), lpgde 2400 devir civarında daha az yakıyor ölçümlerime göre aklınızda bulunsun. Onun dışında çekiş mükemmel, araç benzinden farksız, şunu çok net söylüyorum şu anki hali ile, bilmeyen adama bu araçta gaz yok benzinle gidiyoruz deseniz aracı sürünce inanır

NOT : Gaza geçiş süresini merak eden arkadaşlar için, araç motoru ılıkken 15 saniye sonra gaza basarken devir 1200-1300 civarına gelince geçiyor, bir gün beklemiş halde çalıştırınca, yani motor soğukken, hava eğer sıcaksa araç güneş görmüşse yaklaşık 400 metre eğer önceki gece hafif esmiş birazda yağmur falan attırmışsa, o zamanda 600-700 metre sonra gaza geçiyor araç.