yıkayınca çalışmadı!

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

yıkayınca çalışmadı!

İleti frostbite19 » 04 Eyl 2007, 03:27

selam arkadaşlar...
 

Bugun arabayı yıkadıktan sonra çalışmadı, motoru yıkamadığım halde.

bi 15dk. geçti soa çalıştı. Marşa basarkende devir göstergesi ani olarak yukselip yukselip düşüyordu.

 Neden oldu acaba??? Hep yapacakmı bunu .Yanlış biyere su mu gitti acaba?

  Felicia 1.3 GLX Combi  98 model -LPG-
 

?Life is a tale told by an idiot

-- full of sound and fury,

signifying nothing.?



William Shakespeare
Macbeth Act 5, scene 5, 19?28
Kullanıcı avatarı
frostbite19
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 706
Kayıt: 22 Ağu 2007, 15:25
Ad Soyad: Fahri
Nereden: Konya
Arabanız: Octavia Ambiente Combi 2004

İleti sainz » 04 Eyl 2007, 13:50

Aracınız karbüratörlü sanırım. Her ihtimale karşı distribütör kapağının içinin ve endüsiyon bobininin nemli olmadığından emin olun. Aynısı arkadaşımın Favorit' ini yıkayınca başımıza gelmişti. Çamurluğun oradan bir şekilde su endüksiyon bobinine gelmişti ve çalışmıyordu. Kurulayınca düzelmişti.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.
Kullanıcı avatarı
sainz
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1461
Kayıt: 26 Eyl 2006, 15:33
Ad Soyad: Uğur AKAR
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: SEAT Ibiza 1.2TSI DSG N

İleti aykuttasdelen » 04 Eyl 2007, 16:07

distribütör kapağı, buji elektrodları gibi yerlere su kaçırmış olabilirsiniz bir söküp kompresörle hava tutmanızı öneririm
aykuttasdelen
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 05 Tem 2007, 17:11

İleti felicia41 » 06 Eyl 2007, 21:40

evet büyük bir ihtimalle distribütör kapağına su girmiştir.
geçen gün yağan yamurda su yolda 10cmden yüksekti ilerlerken birden motor durdu ve defalarca denedim çalışmadı. işi bilen bi abiyi aradım ilk önce tarif etmeye çalııştı ben anlamayınca (o su ve trafikte arabadan inmem mümkün değildi Smile ) bekle biraz çalışır dedi. dörtlüleri yaktım 15- 20 dakika bekledikten sonra çalıştı.
felicia41
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 24 Mar 2007, 22:44

İleti AV-2006 » 06 Eyl 2007, 21:50

[quote="frostbite19"]selam arkadaşlar...
 

Bugun arabayı yıkadıktan sonra çalışmadı, motoru yıkamadığım halde.

bi 15dk. geçti soa çalıştı. Marşa basarkende devir göstergesi ani olarak yukselip yukselip düşüyordu.

 Neden oldu acaba??? Hep yapacakmı bunu .Yanlış biyere su mu gitti acaba?

  Felicia 1.3 GLX Combi  98 model -LPG-
[/QUOTE]
 

4 Eylül'den bu yana herhalde sorun bitti ve çalıştı.Yoruma gerek yok bence.

  • FABİA TDI
Kullanıcı avatarı
AV-2006
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 94
Kayıt: 03 Şub 2007, 14:01
Ad Soyad: hasan murat bilgin
Nereden: Ankara
Arabanız: fabia


Felicia



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir