Ahmet BALKANCI » 12 Arl 2014, 16:16
Arkadaşlar. Benim 2000 model 1.3 MPİ feicia aracım var. Çok bakımlı. 3. sahibiyim. Debriyaj setinin ne zaman değiştiğini bilmediğim için 2 ay önce LUK marka debriyaj seti aldım ve değiştirdim. Değiştiren ustam mükemmel bir Skoda ustasıdır, kendisine güvenirim. Ancak birkaç gün önce şehir içinde mahalle arasında keskin bir köşeden dönerken yolu kontrol amacıyla durdum ve kalkış yapacağım sırada aracım viteste olmasına rağmen hareket etmedi. Sanayi sitesine çok yakındım ustama telefon ettim ve geldi. Motor kaputu açtı ve aksları kontrol etti, bana devam et abi dedi. Araba normal gidiyordu. Dükkanına gittik Life kaldırdı, ne yaptığını bende anlayamadım. Liften indirdikten sonra şanzuman yağını tamamladı. 1,5 Lt. yağ koydu. Ne olduğunu sordum aks yerinden çıkmış, pek önemli değil dedi. Hatta para bile almadı. Yukarıda sola dönüyordum diye ifade etmiştim. Acaba sola dönerken direksiyonu tam kırdım ondan mı çıktı aks yerinden. Yağı neden eksiltti. Zaten şanzıman 2,5 lt. yağ alıyor. Kafamda soru işareti oluştu. Beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz.