Arkadaşlar 1997 model 1.3 Felicia sahibiyim. Malum kış araca antifiriz koymayı ihmal ettim. Sabah aracımı çalıştırmak istedim çalışmadı dün gece aracımı çalıştırdım 5 km felan yol yaptım park etmiştim. Aracın kaputu açtığımda su ile yağın karıştığını ve buzlanmış olduğunu gördüm. Motorun altında full yağ akıtmıştı. Sizce sorun ne olabilir ? Tahmini ne kadar masraf açar ?
Yağa su karıştıran karıştırana forumda motor bloğu çatladıysa size bu iş yeni bir blok yeni pistonlar sekmanlar içini açıp bakmadan bişi söylemek zor kapalı kutu çünki..Eminim çok pişmansınızdır şimdi.
Gökteki yıldızı ALLAH yerdeki yıldızı Almanlar bulmuştur.
Ankarada bu kış ( -20) gördük. Forumada bayağ donma olayı yorumu geliyor. geçenlerde yüzde 50 antifiriz karışımı araçlar donmuyor diye yorum bırakmıştım. ama - 20 görünce bende korktum. yüksek yerlerde -20 ninde üstüne cıkıyordur. Doğal olarak antifiriz oranını artırmak gerekiyor. yada aracı şu soğuklar geçene kadar bi kaç gün çalıştırmamakta fayda var.
Bir ustanın bakmasında fayda var. bloktaki sıvı donma yaptıysa külbütör kapağının altında tapalar var donma sırasında bu tapalar atar. o zamanda yağa su karışabilir blokda zarar yoksa bu tapalar değişince veya yerine yeniden takılınca sorun giderilir.
izmirde aynısı geçen hafta benim başıma geldi,umarım sizinde arızanız aynıdır,bende dışarıya sızıntı vermemişti, diğer arızalara nisbeten daha ucuza halledersiniz,geçmiş olsun