2. kerede çalışma

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

2. kerede çalışma

İleti celiker » 29 Ağu 2008, 18:56

Arkadaşlar merhaba, geçen cuma günü (22.08.2008) ilk arabam olan 1.4 60Hp Opak Mavi Fabia Comfort umu aldım.

Araç 81000 kmde idi, kazası yok, temiz bir araç gibi gözüküyor. Kliması çalışmıyordu ve trigerin bilyelerinden ses geliyordu. Sahibi degişmesi gerektigini söyledi. Toplam 12.350 YTL ye geldi.

Bende alır almaz aynı gün Antepdeki yetkili servise Parlar Otomotiv e götürüp nesi varsa yapın dedin. Yani 90000 bakımı ve triger degişimi dahil.

Neyse yapıldı bana 860 YTL hesap çıkardılar, 22 kalem ürün ve hizmet var faturada, neyi var neyi yoksa degişmişler. Elemanlar bu arabaya yapılacak başka bir bakım yoktur dediler.

Klima için de yarın gidicem servise, onada 150 YTL dediler.

Sorun şuki hala araç ilk kontak çevirişimde çalışmaz, 10 çalıştırmanın 8 inde 2. kerede çalışmakta. Sabah vey akşam fark etmez hiç, motor sıcakkende aynı yani. Ve hava sıcak iken antifiriz damlatmakta. Soguk ortamlarda garaj gibi arac altında damlayan bir şey yok.

Öneriniz nedir ne neden olabilir bu 2. kontakda çalışmasına ?
+ aracıma BorPower veya CarbonClear uygulatayım mı ? (performansı 1.4 e göre normal gibi)
 
celiker
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 23 Ağu 2008, 15:26

İleti bekmezci_1905 » 29 Ağu 2008, 19:01

Benim forman'de sabah ilk çalıştırdığında ilk defada çalışmıyor kesinlikle 2.defada çalışıyor..Hiç bir fikrim yok..Allah yardımcın olsun
bekmezci_1905
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 03 Tem 2008, 00:03

İleti celiker » 29 Ağu 2008, 19:03

Ama benim ki sabah akşam fark etmez mutlaka 2. kerede çalışır...
ilginç ya...


Ne etmeli ne yapmalı...
celiker
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 23 Ağu 2008, 15:26

İleti 9336 » 29 Ağu 2008, 19:43

Celiker arkadaşım, aramıza hoşgeldin ve aracın hayırlı olsun. Bu çalışma sorunu trigeri doğru takmadıkları zaman da olabiliyor. Bu sorunun biçok sebebi olabilir. Tekrar servise gidip sıcağı sıcağına sorununuzu hallettirin.
Kullanıcı avatarı
9336
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 7
Kayıt: 29 May 2008, 12:25
Ad Soyad: Halil KANDEMİR
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: OCTAVIA A4 (2005)

İleti celiker » 29 Ağu 2008, 20:01

teşekkurler kardeşim yarın götürüyorum sabah.


BorPower da alıcam bugun insallah...
celiker
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 23 Ağu 2008, 15:26

İleti 9336 » 29 Ağu 2008, 20:09

[quote="celiker"]

teşekkurler kardeşim yarın götürüyorum sabah.


BorPower da alıcam bugun insallah...
[/QUOTE]
BorPower'ı servisler pek tavsiye etmiyor. Gene de servise sorarsın. Tekrar geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
9336
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 7
Kayıt: 29 May 2008, 12:25
Ad Soyad: Halil KANDEMİR
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: OCTAVIA A4 (2005)

İleti miyidogan » 29 Ağu 2008, 21:29

bujiler değişti mi muhtemelen ateşleme sorunu...
miyidogan
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 29 Oca 2008, 15:58

İleti 9336 » 29 Ağu 2008, 21:32

[quote="miyidogan"]bujiler değişti mi muhtemelen ateşleme sorunu...[/QUOTE]
O da olabilir. Ama servisten çıktı diyor arkadaş. Bujilere bakmışlardır diye umuyorum.
Gerçi servislerin de sicilleri pek iyi değil ama,
Kullanıcı avatarı
9336
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 7
Kayıt: 29 May 2008, 12:25
Ad Soyad: Halil KANDEMİR
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: OCTAVIA A4 (2005)

İleti celiker » 30 Ağu 2008, 14:28

Degişmişlerdi bujileri kardeşim. Şimdi servisden geliyorum,  Lambda sensoru bozukmuş yuzden yapabilecgini söylediler, motor ve egzosdaki sıcaklıgı ve oksijen miktarını ölçemedigi için, motoru düzgün ateşleyemedigini söylediler.

Onada 420 YTL ama %20 indirim yapacaklarını söylediler. (Akan antifrizide hallettdiler, hortumdan kaynaklanıomuş)..

Nasıl yapmalı bu lambdayı ?

Bende kalsın dedim...
celiker
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 23 Ağu 2008, 15:26

İleti BaTeRRiiSStt » 30 Ağu 2008, 14:34

Bu servislerde yakaladımı uyluğa kadar geçiriyorlar valla. lambda sensörü dışarıda 150-170ytl civarı klimana ne yaptılar bılmıyorum ama sistemı komple bosaltıp yenı yag ve gaz ekleme 70ytl.Benımde lambda sensörü bir aralar arızalıydı ama marşa 1 kere bastığımda çalısıyordu sadece benzın sarfıyatım bıraz yuksekdi o kadar.. ayrıca lambda sensörü arızalıysa zaten ekranda arıza işareti çıkar eğer arıza uyarısı yoksa boşuna değiştirirsin gibi geliyor.
BaTeRRiiSStt
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 499
Kayıt: 16 Oca 2007, 11:28
Konum: Bursa DeğiL GEMLİK....
Nereden: Bursa

İleti toGah » 30 Ağu 2008, 14:54

bence sen başka biryerlerede baktır arabanı normalde tek seferde alması gerekiyor. ateşleme sisteminde sorun olabilir. borpower gibi şeylerle uğraşma onlarsızda araba tek seferde alması lazım...
toGah
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 21 Şub 2007, 12:30

İleti toGah » 30 Ağu 2008, 14:55

Lambda sensörü bende bozuk 6 ay gezdim parça bulamamıştım durumda müsait değildi ama hiç 2. sefer marşa basmadım.
sadece sıcak değilken araba gaz yemiyor, istekli gitmiyordu lambda sensörü arızasında.

başka yere baktır.

 
toGah
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 21 Şub 2007, 12:30

İleti senyor » 30 Ağu 2008, 15:31

krank mili konum sensörü bu arızaya sebep olabilir. ama o zaman her seferinde değil ara sıra araç zor çalışır. yani rastgele zamanlarda çalışmamazlık yapar. başıma gelmedi ama bir yerde okumuştum. baktır istersen.
senyor
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 23 Tem 2008, 02:45

İleti 9336 » 30 Ağu 2008, 16:27

Lambda sensörüyle ne alakası varmış ya! Amma sallamışlar. Git kardeşim özel bir servise.
Burada da yine yetkili servis sorunu çıktı karşımızaAngry Skoda markasından soğutuyor herifler.
Kullanıcı avatarı
9336
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 7
Kayıt: 29 May 2008, 12:25
Ad Soyad: Halil KANDEMİR
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: OCTAVIA A4 (2005)

İleti BaTeRRiiSStt » 30 Ağu 2008, 16:55

togah sen tup taktırmıstın aracına deılmı ? yakıtı nasıl şimdi ? birde motor arıza ışığı yanıyormu merak ettım ?
BaTeRRiiSStt
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 499
Kayıt: 16 Oca 2007, 11:28
Konum: Bursa DeğiL GEMLİK....
Nereden: Bursa

İleti maozkan64 » 30 Ağu 2008, 17:00

Ben Mayıs ayında Octavia'mı Gaziantep'ten satın alıp Kayseri'ye geldim. Güya bakım yapılmış Gaziantep'teki bir özel serviste. Ama benim senelerdir devam ettiğim Kayseri'deki Kardeşler Skoda servisi buji tipinin yanlışlığından tutun da trigger kayışının gergi ayarının yanlışlığına kadar epey bir hata buldu ve bunları düzeltti. Şimdi çok memnunum arabamdan.
Octavia Collection 2004
Kullanıcı avatarı
maozkan64
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 41
Kayıt: 19 Tem 2008, 17:39
Ad Soyad: Mehmet Alaeddin ÖZKAN
Nereden: Kayseri
Arabanız: Octavia Collection 2004

İleti volkang61 » 30 Ağu 2008, 23:10

öncelikle geçmiş olsun.bende 2002 elegance var.arabanın aynı sorunları bende de vardı.aracı ilk çalıştırdığım zaman çalışıyor 5 dak. sonra çalıştırdığım zaman en az yarım saat çalışmıyor. istanbuldaki ustama aracı götürdüm derdimi anlattım ve aracın HARARET MÜŞÜRÜNÜ değiştirelim dedi ve artık TIK YOK arabada.. bence sen hararet müşürünü bi değiştir
volkang61
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 01 Arl 2007, 18:10

İleti toGah » 31 Ağu 2008, 03:18

[quote="BaTeRRiiSStt"]togah sen tup taktırmıstın aracına deılmı ? yakıtı nasıl şimdi ? birde motor arıza ışığı yanıyormu merak ettım ?[/QUOTE]
 

valla satmadan önce en son 60 ytl ye 400km gitmişrim gaz 1,94 tü. şehiriçi
toGah
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 21 Şub 2007, 12:30

Sonraki

Fabia



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir