[quote="IYIGIT"]bence uygun değil, sebebi şu. hidrolik yağı değişmesine gerek yok.çünkü fren hidroliği diğer hidrolik veya motor yağı gibi hareketli bir yağ değil.hep aynı seviyede durur, sadece durur.buyüzden eğer eksilirse ekleme yapılabilir bunun için bir ustadan evet bu yağ değişmeli veya ekleme yapılmalı onayı aılnmalı, KARAR SİZİN[/QUOTE]
ustalarınıza okadar güvenmeyin. hidrolik yağına bakarak hangi kriterlere göre değişme onayı vereceğini merak ettim. yağın özelliğinin bozulduğunu ancak kimyasal analiz yaparak anlayabilirsin. öyle bakıpta onay verecek bir usta ben göremiyorum. burada onay verecek olan son kullanıcı yani sürücüdür. aracı sürüş tekniğine bakarak yağın değişimini isteyebilir. ama değişmezsede okadar çok büyük bir problem yaşanmaz. 30-40 yıl hiç hidrolik değişmemiş en az birkaçyüzbin araç var yollarda. tek olumsuz yanı içindeki su moleküllerinin zamanla frensistemi özellikle tekerlek silindirlerinde korozyona sebep olması ve pistonlerin oksitlenme neticesinde kıkışması, aşınmadan dolayıda hidrolik sızdırmasıdır