[quote="kurunc"][quote="ozanakif"] Hocam yeni sistem hidrolik sübapsa ayrıntısını bilemem ama motor ısındığında kesilen şıkırtı şeklindeki ses motorda sübap boşluğunun fazla olduğunun işaretidir.Yanlış hatırlamıyorsam ayağınız debriyaj pedalına basılı değilken gelen ses debriyaj rulmanı ile ilgili değildir. [/QUOTE]
Ben ilk zamanlarda sesin kayışlardan birinden geldiğini düşünmüştüm, araç boşta yada hareket halindeyken farketmiyor aynı ses 5-10 dk motor ısınana kadar devam ediyor, debriyaj ve şanzımanla alakalı bir durum gibi değil, gösterdiğim ustada sübaplarla ilgili bişeyler söyledi, motor çalıştığında yağlama yapana kadar sübaplar ses yapıyormuş, önemli bir durum olmadığını söyledi ama yinede tekrar bir baktırıcam çünkü ses rahatsız ediyor beni.
[/QUOTE]
sitedeki hangi fabia sahibinin arabasından böyle bir ses çıkıyor isterseniz bir sorun? motor ısınana kadar diye birşey yok kamyonmu bu ısınınca sesi azalsın.Sizin arabanızdan aşırı derecede fazla bir ses gelliyor kesinlikle bir sorun var ve sadece subablarla alakalandırmak dogru değil