murat11h1 yazdı:Peki 5/40 kullananınız var mı?

faruk_sakarya yazdı:Arkadaşlar merhaba;yağ eksiltme her tür motor için ortak bir sorun bunu unutmayın.
YAĞ EKSİLTME NEDENLERİ:
*Yüksek vites düşük hız
*Yüksek hız düşük vites(spor kullanım,bende yapıyorum:)
*bunlar haricinde diğer arkadaşların yazdıklarını okudumda bir iki ufak yorumum olacak
*Bir arkadas demiski''10/40 yerine 15/40 kullan'' <<<<KESİNLİKLE KULLANMAYIN>>>>Sebebi de şu:kalın olan yağ silindir cidarlarında daha kalın bir katman oluşturacak ve böylelikle yağ sekmanı aşagı süzmesi gereken yağ miktarından daha az yağ süzdürecektir.Ve dolayısıyla aslında daha fazla yağ yakmanıza neden olacaktır.
Ben serviste bir yıl önce yağ,yağ filtresi değiştirdigimde 4 lt yag koydular (normalde 3,5lt ama filtre değişince 4lt)ve bir yıldır hiçbir sıkıntı yok yağ konusunda...
**ölçme standardı:...Yağ ölçümü motor sogukken değil sıcakken yapılmalıdır.Sogukken ölçtügünüzde normalden hep fazla görünecektir..sıcakken nasıl ölçecegim derseniz oda şöyle:...Motoru durdurup 3-5 dk. gectikten sonra ölçmelisiniz...Böylelikle yağın kartere ulaşmasına zaman kalacaktır.Gercek degeri ancak böyle görürsünüz..Yağ eksiltme çok aman aman bir problem değildir,dedigim gibi kontrolü dogru sekilde yaparsanız problem yok..Bu arada Ben bir otomotiv fabrikasında çalısıyorum,3 yıl motor kalitede bu değerlerle ve standartlarla ugrastım.simdi bir baska bölümdeyim:)Ukalalık değil amacım faydalı olmak..bu arada benim aracımda 2002 fabia elegance 1,4 101 hp.
saygılar..

Bu forumu gezen kullanıcılar: ernesto0619 ve 7 misafir