[quote="fabialife"]Arkadaşlar,
Baştan belirteyim niyetim ne tartışmak ne karşılıklı polimiklere girmek , ben sadece skoda da kendi gücü ve sınıfındaki araçlardan farklı ve bir artı olarak gördüğüm iki konuyu sizlerle paylaşmak istedim. ( Birincisi yüksek devirde inanılmaz güç ve sürate çıkması, ikincisi yüksek viteslerde olması gerekenin çok altındaki hızlarda bile aracın silkelemeden rahatlıkla gidebilmesi ve yakıtın 4lt/100 km seviyelerine inmesi.
Ama konu biraz yön değiştirip olur olmaz ekseninde tartışılıyor. Ben yaşadıklarımı yazdım, bazı arkadaşlar sadece olmaz kabilinden varsayımlarla yorum yapıyor. Bir kişi ben denedim oldu yada olmadı diyen yok. Mesela AV-2006 kardeşim 5. vitesde araç 50-60 km ile gitmez zorlanır demiş. Denedin mi? Skodayı kullanıncaya kadar bende avnı düşüncede idim. 5. vitesde rahat araç kullandığım en düşük sürat 80-90 km civarları idi. bu araba bunlara müsaade ediyorsa ben ne yapayım.Benim aracım 1.4 16 Valf 101 bg.2005 model Fabia choıce aynı arabadan türkiyede belirli sayıda olduğundan foruma katılanlar arasında yoksa bile,101 bg. aracı olanlar vardır ( Aralarındaki fark Choıce lerin lastikleri 195X50X15 ) 3. vites olayı riskli olabilir,o karar tabiki kendilerine ait ama 5 vites olayını uzun yolda araç motoru sıcak iken denesinler; görecekler ki 50-60 km civarında ( Ben deniz kenarında Alanyada Kullandığım için belki siz sahil memleketi dışında denerseniz Rakım'dan dolayı 5-10 kilometre fark edermi bilmem ama )bu araç hiç zorlanmadan o süratlerde yol alacak.
Ben bunları yazarken ( 3. vites ) siz de deneyin düşüncesi ile yazmadım bunun doğru bir olay olduğunu da savunuyor değilim.30 yıldır dikkatli ve kurallara uygun araba kullanmaya çalışırım. Trafikte en büyük düşmanın aşırı hız ve kuralları hiçe sayma olduğunu bilen ve sizlerede kurallara uygun araç kullanmanızı naçizane tavsiye eden bir insanım. Deneyenler olursa sonuçları bende merak ediyorum.[/QUOTE]
kardeş yanlış anlama sen de,
bakın bir tecrübem,
ben diğer clubte daha aktifim, buluşmamızda zülfikar beyin aracını kısa süre de olsa kullandım , benim 93 favoritim var,
Ben favorittin devirden kaynaklanan zorlanmasını motorun çıkardıgı garip ugultu ve tireşimdne anlıyorum, yani 4 de hız 40 ise ve ben gaza yüklenmişsem , garip tireşimle birlikta arabanın karoser ugultusu oluyor, vites küçültüyorum, vitesi küçültmesem motor devirlenip bir süre sonra kendini topluyor ve ugultu ve titreşim kayboluyor,
Fabia yı kullanırken resmen sağırdım, motor sesi içeriye gelmiyor, aynı şekilde motor zorlansa bunu sizin araç içinde farketmeniz neredeyse imkansız, düz yolda 60 da 5. viteste benim aracımı sürmem imkansız çünkü ugultu yapar zorlandıgını belli eder. sanıyorum ki fabia da bunu siz anlayamıyorsunuz. bu gayet dogal.
Benim söylemek istediğim aşırı devir ne kadar zararlıysa çok düşük devir de o derece zararlıdır, zaten düşük devirde kullanın hararet yükselecekir, yakıt tüketimi artacaktır ( motorunu zorlandıgı devirlerden bahsediyorum)
5 de 60 la ben gitmem.
Bu arada bafralı kardeşe de selam olsun. 55 LL 079 görürseniz yollarda selamı esirgemeyin.
saygılarımla.