[quote="10Y@ĞMUR"][quote="?"]Arabayı çalıştırırken vites boşta bile olsa debriyaja basın gaza falan asla basmayın. Eğer böyle yapmanıza rağmen ilk çalıştırma problemi sürüyorsa mutlaka servise gösterin çünkü 7-8 seneden beri üretilmiş enjeksiyonlu hiçbir skodanın ilk çalıştırma problemi normal bir durum değildir.[/QUOTE]

EMİR Dostum;arabayı akşam bırakırken 1. vitese atıp bırakıyorum yeri geldiğinde de geri vitese ne olur ne olmaz sakıncası varmı araca..!
Sonra sabah önce vitesi boşa alıp sonra debriyaja basarak arabamı çalıştırıyorum..Doğrumu yanlışmı!!
[/QUOTE]
yağmur abi, viteste bırakmak en iyisi..ama önce el freni ile aracı sabitleyip.aracın kaymadığından emin olduktan sonra vitesi herhangi bir vitese takılı bırakmak faydalıdır..rampa aşağı bildiğiniz gibi geri viteste bırakılması daha iyidir.çalıştırırken debriyaja basmak aracı zorlamadan çalıştırmak anlamına gelir.aracı boşa almaya gerek yok.sadece debriyaja basmak yeterli.alışkanlık oldu hep öyle yapıyorum..en soğukta bile tek marşta çalışıyor maviş