lütfen yardımmmmmm

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

lütfen yardımmmmmm

İleti tameralp » 20 May 2012, 18:06

2004 101 byg fabia' ya bakım yaptırdım 10 gün sonra aracımda çalışmama sorunu çıktı. Kontağı çevirdiğimde marş olmasına rağmen çalışmıyordu. önceleri 3. basışta çaılışıyordu ama şimdi 10. basışta ancak çalışıyor. ve daha sık yapmaya başladı. çalıştığı zaman ise gaz yemiyor. yetkili servise götürdüm aracım arıza göstermiyor. Boğaz kelebeği dediler temizlediler. Ancak sorun yeniden devam ediyor. Her ustaya götürüşümde bir şeyler değiştirmemi söylüyorlar benzin filtresi... benzin pompası ve boğaz kelebeği......... en son gittiğim usta ateşleme sorunu dedi bakım yaptırdığım usta beru marka buji takmış değiştirelim düzelir diyor. bujileri tekrar değiştirdim ama diğer parçalar çok pahalı benim aracımdaki sorun ne olabilir başından böyle bir sıkıntı geçen arkadaş varmı
 
tameralp
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 33
Kayıt: 23 Oca 2011, 19:59
Ad Soyad: tamer
Nereden: Konya
Arabanız: fabia

İleti Kindred Brujah » 20 May 2012, 18:10

Aküyü ölçtürdünüz mü hiç ne durumda :)
The real problem is in the hearts and minds of men. It is not a problem of physics but of ethics. It is easier to denature plutonium than to denature the evil from the spirit of man.

-- Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Kindred Brujah
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 687
Kayıt: 14 May 2011, 14:21
Ad Soyad: Anıl DOĞAN
Nereden: Ankara
Arabanız: Felicia 1.3 Glxi 2000

İleti tameralp » 20 May 2012, 18:11

akü yeni 1 yıllık
tameralp
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 33
Kayıt: 23 Oca 2011, 19:59
Ad Soyad: tamer
Nereden: Konya
Arabanız: fabia

İleti volkanvolcano » 20 May 2012, 18:45

Arkadaşım aynı problemler bizim favoda da vardı tabi fabia daha farklı bir araba ama bizede gazın beyni arızalı onu değiştirelim falan dediler ama mesele marş kömürleri eskimiş bi de hafiften yamulmuş marş motoru onu makinada düzelttiler ayrıca aküye giden kablolarda oksitlenmiş çalışmaya çalışmaya demem o ki aküye giden kablolara bak oksitlenmişmi bir de marş motoru kömürlerine bi baktır TABİ FABİA yı tam olarak bilemiyorum benzer sorunlar olduğu için yazdım saygılar.
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür.
volkanvolcano
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 30
Kayıt: 20 May 2012, 00:27
Ad Soyad: volkan volcano
Nereden: Aydın
Arabanız: skoda favorit

İleti bayayhan » 22 May 2012, 09:13

ugrasvolkan yazdı:Arkadaşım aynı problemler bizim favoda da vardı tabi fabia daha farklı bir araba ama bizede gazın beyni arızalı onu değiştirelim falan dediler ama mesele marş kömürleri eskimiş bi de hafiften yamulmuş marş motoru onu makinada düzelttiler ayrıca aküye giden kablolarda oksitlenmiş çalışmaya çalışmaya demem o ki aküye giden kablolara bak oksitlenmişmi bir de marş motoru kömürlerine bi baktır TABİ FABİA yı tam olarak bilemiyorum benzer sorunlar olduğu için yazdım saygılar.


Arkadaşa katılıyorum. Bababım Broadway i var. Bir normal çalışıyordu bir de iterek . En sonunda Marş kömüründe sorun çıktı. Değiştirdi ve sorun kalmadı. Arabalar farklı ama sen birde onu kontrol ettir.
bayayhan
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 39
Kayıt: 23 Nis 2012, 09:36
Ad Soyad: Ayhan
Nereden: Mersin
Arabanız: Skado Fabia

İleti grey_wolf » 22 May 2012, 09:33

şarz dinamosu yada marş motoruna baktırınız. sorun bu ikisinden birinde olmalı!

2006 Fabia Sedan 1.4 16V Ambiante + landirenzo omegas
Kullanıcı avatarı
grey_wolf
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 665
Kayıt: 18 Eyl 2009, 18:10
Ad Soyad: EROL YÜKSEL
Nereden: İstanbul (Avr.)
Arabanız: 2006 FABİA AMBIANTE SEDAN 1.4 16V

İleti terasusbt » 22 May 2012, 10:11

Geçen benim arabada da benzer sorun vardı. Araba çalışıyor, gaz verdiğin zaman araba sallanmaya başlıyordu. Buji çakmaklarını değiştirdik sorun düzeldi.ama şimdide başka bir sorun var. Hem tüpte hemde benzinde araç gaz yemiyor. Atıyorum 60 km/saat ile giderken 4. viteste gaza basıyorum araba titreye titreye hareket ediyor. Bu sorunla karşılaşan var mı acaba? bundan sonra neyine baktırmam lazım... teşekkürler... bu arada aracım 2005 model fabia 1.2 classic atiker marka tüplü...
Kullanıcı avatarı
terasusbt
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 6
Kayıt: 31 Tem 2011, 17:15
Ad Soyad: Bülent TEPEBAĞ
Nereden: Gaziantep
Arabanız: Skoda Fabia 1.2 HTP Classic-2005

İleti f_conq » 22 May 2012, 15:36

terasusbt yazdı:Geçen benim arabada da benzer sorun vardı. Araba çalışıyor, gaz verdiğin zaman araba sallanmaya başlıyordu. Buji çakmaklarını değiştirdik sorun düzeldi.ama şimdide başka bir sorun var. Hem tüpte hemde benzinde araç gaz yemiyor. Atıyorum 60 km/saat ile giderken 4. viteste gaza basıyorum araba titreye titreye hareket ediyor. Bu sorunla karşılaşan var mı acaba? bundan sonra neyine baktırmam lazım... teşekkürler... bu arada aracım 2005 model fabia 1.2 classic atiker marka tüplü...
Ateşleme bobinlerine bi baktır bence benimde 2000 devir civarında silkeleme yapıyordu bobinin birinde arıza varmış değişti düzeldi.
Kullanıcı avatarı
f_conq
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 266
Kayıt: 03 Oca 2011, 18:34
Ad Soyad: Fatih
Nereden: Erzurum
Arabanız: Fiesta '11 1.4TX

İleti feliş » 22 May 2012, 16:47

terasusbt yazdı:Geçen benim arabada da benzer sorun vardı. Araba çalışıyor, gaz verdiğin zaman araba sallanmaya başlıyordu. Buji çakmaklarını değiştirdik sorun düzeldi.ama şimdide başka bir sorun var. Hem tüpte hemde benzinde araç gaz yemiyor. Atıyorum 60 km/saat ile giderken 4. viteste gaza basıyorum araba titreye titreye hareket ediyor. Bu sorunla karşılaşan var mı acaba? bundan sonra neyine baktırmam lazım... teşekkürler... bu arada aracım 2005 model fabia 1.2 classic atiker marka tüplü...

Siz lpg nin gaz basıncını ayarlatın küçük yuvarlak bir parça var işte o...
Kullanıcı avatarı
feliş
AMBIENTE
AMBIENTE
 
İleti: 575
Kayıt: 28 Haz 2011, 13:28
Ad Soyad: yunus KÖKSAL
Nereden: Kırıkkale
Arabanız: SKODA FELİCİA 1.3MPİ COMBİ GLXİ


Fabia



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir