[quote="2007RS"][quote="minik"][quote="loveskoda"][quote="kayamert"]en son fulllediğim depo ile şehir içinde 550 km gidebildim kaliteli ve 1,2 motoruna göre atak bi araç [/QUOTE]
Octavianın yakıt deposu daha büyük, 550km götürmüş. Fabia 1,2 ile biz fazla çabalamadan 650km yi yakalıyoruz...
[/QUOTE]
ben 1.4 ile aynı km'yi yapıyorum şehir içinde 1.2'lerin 800 km yaptığını duydum bir yanlışlık var o zaman
[/QUOTE]
ben 1,2 motor ile 1,4 motor fabia nın aynı yakıtı yaktığı görüşüne katılıyorum aynı ağırlıktaki kasaya daşa düşük hacim ve güçteki motor konmuşsa aynı performansı elde etmek için daha fazla basacaksınız gaza uzun yolda az yakabilir küçük motor ama şehir içi ilk hızlanmalarda daha fazla gaza basmanız gerekecek ve 1,4 le aynı yakacak hatta belki 1,6 motor eşdeğer ağırlık ve motor teknolojisindeki bir araçla bile..
[/QUOTE]
1.2 aracı kaç km kullandın? Aynı yolu sonra 1.4 Fabia ile test etme şansın oldu mu?
3 sene 1.2 motorlu Fabia kullandım. Dediklerine katılmıyorum. İstanbul İzmit arasında 4.5 ortalama ile gidip geliyordum. 1.2'ler ekonomi arabası, performans için gaza basacak adam bu arabayı almaz zaten. İstanbul trafiğinde 6 litre ortalama ile gidiyordum. İstanbul'da bu ortalamayı 1.4 ile yakalayamazsın. Şehirlerarası yolda da 4.5 litre ortalamam çoktur.