PARK SENSÖRÜ SORUNU

Forum kuralları
Forumlarımızda siyasi, dini yada toplumun hassasiyeti bulunan konulara değinmek yasaktır.

PARK SENSÖRÜ SORUNU

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 00:10

Slmlar herkese arkadaşlar,


Yeni bir A5 kasa 2006 model Octavia Elegance almış bulunmaktayım, bununla ilgili forumun ilgili bölümünde fikirlerinizi aldım ama orda da dile getirdiğim ufak tefek bazı problemler var.. Bunlar hakkında da fikir ve tecrübelerinizi aktarmanızı bekliyorum.

Park sensörü bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor..


Aracı geri vitese takınca uzun bir biiiip sesi duyuluyor sonra ses kesiliyor. Ekranda hiçbir değişiklik olmuyor. Sadece geri vitesten tam çıkarken ekrandaki mesafe gösteren araç simgesi yarım saniye kadar gözüküp kayboluyor..Tam vitesten çıkma anında oluyor bu dediğim olay..

En son sensörün gündüz çalışıp gece çalışmadığı gibi bi fikre kapılmıştım ama bugün  itibariyle o tezim çürüdü maalesef gündüz de çalışmadı:)

 

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ne varsa sizlerde var !  :-)
 
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti fmaka » 16 Şub 2009, 00:47

forumda bi konu araması yaparsanız daha önce böyle bir sorun anlatılmıştı.umarım orada aradıgınız cevabı bulabılırsınız.
fmaka
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 246
Kayıt: 14 Şub 2008, 00:19
Nereden: Konya
Arabanız: a5 octavia elegance mpı/lpg

İleti alpino » 16 Şub 2009, 01:08

geri vitese taktığında çıkan tek uzun bip sesi normal. sonra ses kesilir. aracın elegance olduğuna göre radyo ekranına arabanın şekli gelmesi lazım. aracın herhangi bir engele yaklaştıkça hızlanan biplemeler duyulur ve radyo ekranında çizgilerle aracın engele olan uzaklığı gösterilir. eğer radyoda hiç araç görüntüsü görünmüyorsa radyo ayarlarından olabilir. radyo üzerinde MENU tuşuna bas park asistanı PDC diye geçer. PDC OFF konumunda ise ekran çalışmaz bu ayarın yanındaki kanal düğmesine basarsan PDC ON olur ve sistem radyo üzerinden izlenir. eğer sadece akustik sisteminde sorun varsa bu yolla rahatlıkla sistemi kullanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
alpino
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1091
Kayıt: 26 Mar 2007, 15:23
Konum: Ankara
Ad Soyad: Alper YOLAL
Nereden: Ankara
Arabanız: 2009 Octavia Elegance MPI

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 01:34

[quote="alpino"]geri vitese taktığında çıkan tek uzun bip sesi normal. sonra ses kesilir. aracın elegance olduğuna göre radyo ekranına arabanın şekli gelmesi lazım. aracın herhangi bir engele yaklaştıkça hızlanan biplemeler duyulur ve radyo ekranında çizgilerle aracın engele olan uzaklığı gösterilir. eğer radyoda hiç araç görüntüsü görünmüyorsa radyo ayarlarından olabilir. radyo üzerinde MENU tuşuna bas park asistanı PDC diye geçer. PDC OFF konumunda ise ekran çalışmaz bu ayarın yanındaki kanal düğmesine basarsan PDC ON olur ve sistem radyo üzerinden izlenir. eğer sadece akustik sisteminde sorun varsa bu yolla rahatlıkla sistemi kullanabilirsin.[/QUOTE]
 

Hocam yazdığın ayarların hepsini denedim PDC ON, BEEP ON hatta ne var ne yoksa hepsini ON yaptım ama olmadı maalesef.. O dediğin araç görüntüsü geri vitese takarken değil de tam geri vitesten çıkarken gözüküyo sadece o da çok kısa süre yanıp sönüyor.. Geri vitese takınca çıkan uzun biiip sesi de her geri vitese takmamda çıkmıyor.

Yarın fırsat bulursam servise gidicem ama bu gece forumu derinlemesine bi araştırayım da öpmesinler beni serviste dimi :)

Başka yardım edecek arkadaş varsa bekliyorum...
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 01:37

[quote="fmaka"]forumda bi konu araması yaparsanız daha önce böyle bir sorun anlatılmıştı.umarım orada aradıgınız cevabı bulabılırsınız.[/QUOTE]
 

"park sensörü" yazıp arayınca forumda çok fazla konu çıkıyor sonra onları okumaya dalıp kendi derdimi unutuyorum o yüzden direkt bilen arkadaşlara sormayı tercih ediyorum :)
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti hakanerdogan » 16 Şub 2009, 01:42

valla octide nasıl bilmiyorumda, geri vites lambası sigortasına bi bakın isterseniz. fabiada sonradan takılma sensör elektriğini geri vites lambasından alıyor, lambalara bi bakın isterseniz geri viteste yanıyor mu. 
hakanerdogan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1297
Kayıt: 28 Haz 2006, 17:08

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 02:05

[quote="hakanerdogan"]valla octide nasıl bilmiyorumda, geri vites lambası sigortasına bi bakın isterseniz. fabiada sonradan takılma sensör elektriğini geri vites lambasından alıyor, lambalara bi bakın isterseniz geri viteste yanıyor mu.  [/QUOTE]
 

Bu hiç aklıma gelmemişti, heyecanla koştum az önce dışarı denemek için ama geri vites lambası yanıyor, sensör yine çalışmıyor Confused
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti hakanerdogan » 16 Şub 2009, 02:08

[quote="zbicer"][quote="hakanerdogan"]valla octide nasıl bilmiyorumda, geri vites lambası sigortasına bi bakın isterseniz. fabiada sonradan takılma sensör elektriğini geri vites lambasından alıyor, lambalara bi bakın isterseniz geri viteste yanıyor mu.  [/QUOTE]
 

Bu hiç aklıma gelmemişti, heyecanla koştum az önce dışarı denemek için ama geri vites lambası yanıyor, sensör yine çalışmıyor Confused
[/QUOTE]

demek ki orjinalinden olunca bizimki gibi sonradan takılanlardan farklı bir sistem, elektriği ayrı alıyor.

tam vitesten atıyorken devreye giriyor, aklıma siz geri vitese takınca onu devreye sokan elemanın bozuk olması geldi, madem geri vites lambasından almıyor sinyali, geri vitese geçince devreye giriyor, bende tam bilemedim octilerden pek anlamıyorum ama onunda müşür tarzı bir parçası falan olabilir.
hakanerdogan
ELEGANCE
ELEGANCE
 
İleti: 1297
Kayıt: 28 Haz 2006, 17:08

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 02:24

[quote="hakanerdogan"] [quote="zbicer"][quote="hakanerdogan"]valla octide nasıl bilmiyorumda, geri vites lambası sigortasına bi bakın isterseniz. fabiada sonradan takılma sensör elektriğini geri vites lambasından alıyor, lambalara bi bakın isterseniz geri viteste yanıyor mu.  [/QUOTE]
 

Bu hiç aklıma gelmemişti, heyecanla koştum az önce dışarı denemek için ama geri vites lambası yanıyor, sensör yine çalışmıyor Confused
[/QUOTE]

demek ki orjinalinden olunca bizimki gibi sonradan takılanlardan farklı bir sistem, elektriği ayrı alıyor.

tam vitesten atıyorken devreye giriyor, aklıma siz geri vitese takınca onu devreye sokan elemanın bozuk olması geldi, madem geri vites lambasından almıyor sinyali, geri vitese geçince devreye giriyor, bende tam bilemedim octilerden pek anlamıyorum ama onunda müşür tarzı bir parçası falan olabilir.
[/QUOTE]
Benim aklıma da aynı şey geldi ama öyle bir parça varsa bile geri vites lambasının da o parçaya bağlı olma ihtimali yüksektir bence...

Daha önce benzer problem yaşayan yokmu acaba???
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti isnilgiz » 16 Şub 2009, 02:40

Park sensörü tesisatı aracın sol arka tekerlek üzerinde döşemenin altında montelidir. Buradan 4 kablo sensörlere gider bir kablo da arka lamba kablosundan elektrik alır. Resimlerini de çekmiştim ama şu an bulamadım. Bu konumun en büyük dezavantajı bu parça, araka cam sileceğine giden su borusunun tam altındadır. Daha da kötüsü bu borunun arka geçiş noktalarından bir tanesi ( buna eklenti diyelim de daha iyi anlaşılsın) de tam bu park yardımcısı cihazının üzerindedir. Kışın octaviaların en önemli sorunlarından birisi de arkaya giden borunun içndeki suyun donması sonucunda, arka cama su fışkırtmak istediğinizde bu eklenti yerinin çıkması ve akabinde buradaki suyun bu park yardımcısı cihazının üzerine akması ve bir süre sonra bu parçanın bozulmasına yol açar. Eğer daha önce bu eklenti yeri çıkarak su akıntısı olduysa bu ihtimali de göz önüne almanızı öneririm.   
isnilgiz
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 83
Kayıt: 30 Ekm 2006, 02:10

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 02:49

[quote="isnilgiz"] Park sensörü tesisatı aracın sol arka tekerlek üzerinde döşemenin altında montelidir. Buradan 4 kablo sensörlere gider bir kablo da arka lamba kablosundan elektrik alır. Resimlerini de çekmiştim ama şu an bulamadım. Bu konumun en büyük dezavantajı bu parça, araka cam sileceğine giden su borusunun tam altındadır. Daha da kötüsü bu borunun arka geçiş noktalarından bir tanesi ( buna eklenti diyelim de daha iyi anlaşılsın) de tam bu park yardımcısı cihazının üzerindedir. Kışın octaviaların en önemli sorunlarından birisi de arkaya giden borunun içndeki suyun donması sonucunda, arka cama su fışkırtmak istediğinizde bu eklenti yerinin çıkması ve akabinde buradaki suyun bu park yardımcısı cihazının üzerine akması ve bir süre sonra bu parçanın bozulmasına yol açar. Eğer daha önce bu eklenti yeri çıkarak su akıntısı olduysa bu ihtimali de göz önüne almanızı öneririm.    [/QUOTE]
 

Üstad doğrudur, arka cam sileceğinin su hortumu çıkmış vaziyette idi aracı aldığımda, su fışkırtmak istediğimde bagajdaki kilit dilinin olduğu bölümde görüyordum suyu.. O sorunu bende daha önce yaşadığım için ustam halletti hemen ama park sensörü sorununun da bundan kaynaklanabileceğini sayende öğrenmiş olduk hep beraber...

Bahsettiğin fotoğrafları bulabilseydin keşke ama sağlık olsun en azından öyle bir parçanın varlığını ve yerini öğrenmiş olduk çok teşekkür ederim..

Bir de bu parça bozulmuşsa ne kadar masraf çıkar onu öğrenirsek süper olacak LOL
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti isnilgiz » 16 Şub 2009, 03:07

[quote="zbicer"][quote="isnilgiz"] Park sensörü tesisatı aracın sol arka tekerlek üzerinde döşemenin altında montelidir. Buradan 4 kablo sensörlere gider bir kablo da arka lamba kablosundan elektrik alır. Resimlerini de çekmiştim ama şu an bulamadım. Bu konumun en büyük dezavantajı bu parça, araka cam sileceğine giden su borusunun tam altındadır. Daha da kötüsü bu borunun arka geçiş noktalarından bir tanesi ( buna eklenti diyelim de daha iyi anlaşılsın) de tam bu park yardımcısı cihazının üzerindedir. Kışın octaviaların en önemli sorunlarından birisi de arkaya giden borunun içndeki suyun donması sonucunda, arka cama su fışkırtmak istediğinizde bu eklenti yerinin çıkması ve akabinde buradaki suyun bu park yardımcısı cihazının üzerine akması ve bir süre sonra bu parçanın bozulmasına yol açar. Eğer daha önce bu eklenti yeri çıkarak su akıntısı olduysa bu ihtimali de göz önüne almanızı öneririm.    [/QUOTE]
 

Üstad doğrudur, arka cam sileceğinin su hortumu çıkmış vaziyette idi aracı aldığımda, su fışkırtmak istediğimde bagajdaki kilit dilinin olduğu bölümde görüyordum suyu.. O sorunu bende daha önce yaşadığım için ustam halletti hemen ama park sensörü sorununun da bundan kaynaklanabileceğini sayende öğrenmiş olduk hep beraber...

Bahsettiğin fotoğrafları bulabilseydin keşke ama sağlık olsun en azından öyle bir parçanın varlığını ve yerini öğrenmiş olduk çok teşekkür ederim..

Bir de bu parça bozulmuşsa ne kadar masraf çıkar onu öğrenirsek süper olacak LOL
[/QUOTE]
Yalnız şunu söyleyeyim, Yukarda demiştim bu bahsettiğim yer arkadaki eklenti yerlerinden diğeriydi. Sizinki ise bagaj  kapağının hemen silecek göbeğinin monte edildiği yerin hemen altındaki yer, burasının ise bahsettiğim sol arka tekerlek üstündeki sensörleri etkilemesi çok düşük bir ihtimal. Bu bahsettiğiniz yerdeki eklentinin çıkması daha çok bagaj kilitine zarar verir ve bu anlamda eğer su akıntısı fazla ve uzun süre olduysa kilidiniz de ilerde bozulmaya aday.

Park sensörü tesisatına bir şey diyemeyeceğim ama dışarda universal denilen yani her araca olan sensörler pek pahalı değil ve montesini vida sıkmasını bilen herkes kolaylıkla yapabilir. Zaten sizin araçta hazır mekanizma da mevcut. Tek sorun orjinal sensör olmayınca bunu aracın beynine tanıtmak ya da teypten mesafenin gözükmesini sağlamak olacaktır.

Kalın sağlıcakla...
isnilgiz
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 83
Kayıt: 30 Ekm 2006, 02:10

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 03:15

Arka cam sileceğine gelen suda hala sorun var bence çünkü eski Octaviamdaki gibi değil ya da bana öyle geliyor bilmiyorum.. Belki bahsettiğiniz eklenti yerinde de bir sızıntı olabilir yarın mutlaka baktırıcam oraya.
 Son bir soru; o parçada problem varsa bunu servisteki cihaza bağlayınca görebilirmiyiz yoksa arıza olup olmadığını anlamamızın başka bir yolu varmıdır??

Tekrar teşekkürler
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56

İleti isnilgiz » 16 Şub 2009, 03:52

Vagcom nunmarası 10 nolu kontorl modülü, Malesef ben test kablosuyla denediğimde cevap gelmiyor bu modulden ama çalışıyor. Bunu daha önce yazacaktım ama açıklamak istediğim karışacak dye vazgeçmiştim. Ama serviste gözükürse bir şey diyemeceğim.
isnilgiz
CLASSIC
CLASSIC
 
İleti: 83
Kayıt: 30 Ekm 2006, 02:10

İleti zbicer » 16 Şub 2009, 04:08

[quote="isnilgiz"]Vagcom nunmarası 10 nolu kontorl modülü, Malesef ben test kablosuyla denediğimde cevap gelmiyor bu modulden ama çalışıyor. Bunu daha önce yazacaktım ama açıklamak istediğim karışacak dye vazgeçmiştim. Ama serviste gözükürse bir şey diyemeceğim.[/QUOTE]
Hocam şimdi vagcom girince işin içine ben çok fazla yorum yapamıcam maalesefConfused

Size pm attım, bakarsanız sevinirim..Yardımlarınız için teşekkürler
zbicer
Yeni Üye
Yeni Üye
 
İleti: 0
Kayıt: 06 Kas 2007, 16:56


Octavia



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir