yardımcı oldugun ıcın tessekkur ederım ama bu ses benım bayagı canımı sıkıyor dun gece 100 km hızla bıle seyrederken hafıf yokusta bıle bu sesı duyuyorum devırde az degıl ama bakaılm ne olacak . bır de bududmun arabaya bır zararı olurmu. ???? en fazla merak ettıgımde bu !
FSI motorlarda kullanılması gereken yakıt türü fabrika verilerine göre 98 Oktan ve üstüdür. Eğer daha düşük oktanlı yakıt kullanıldığında motor hızlanma esnasında gaza yüklenmeyle beraber ve eğer eğim de varsa avans vuruntusu duyulur. Bu motorlara uzun vadede zararlıdır. 95 veya 97 oktan benzin kullanılabilir ama motor ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden tüm FSI motor sahiplerinin en az 98 oktan benzin kullanmasını öneririm.
98 oktan benzin yoksa olmaz türkiyeye göre bi motor değil.....bende arabayı alırken biliyodum almadım... iikide almamışım deli olurdum....
FSI motorlarda kullanılması gereken yakıt türü fabrika verilerine göre 98 Oktan ve üstüdür. Eğer daha düşük oktanlı yakıt kullanıldığında motor hızlanma esnasında gaza yüklenmeyle beraber ve eğer eğim de varsa avans vuruntusu duyulur. Bu motorlara uzun vadede zararlıdır. 95 veya 97 oktan benzin kullanılabilir ama motor ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden tüm FSI motor sahiplerinin en az 98 oktan benzin kullanmasını öneririm.
[/QUOTE]FSI motorlarda kullanılması gereken yakıt türü fabrika verilerine göre 98 Oktan ve üstüdür. Eğer daha düşük oktanlı yakıt kullanıldığında motor hızlanma esnasında gaza yüklenmeyle beraber ve eğer eğim de varsa avans vuruntusu duyulur. Bu motorlara uzun vadede zararlıdır. 95 veya 97 oktan benzin kullanılabilir ama motor ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden tüm FSI motor sahiplerinin en az 98 oktan benzin kullanmasını öneririm.
[/QUOTE]Sayın göksu benim aracım fsi ve BP 97 oktan kullanıyorum ve yeterli geliyor.95 oktan kullandığım dönemde avans vuruntusu şiddetli bir şekilde oluyordu ve araç imkanı yok 180 km üstüne çıkmıyordu ama 97 oktana geçtikten sora avans vuruntusu bi süre sora kesildi ve araç 220 km hıza ulaştı ayrıca benim favori benzin istasyonum SHELLdir.Bulunuğum yerde Shell benzin istasyonu var 97 oktan satmıyolar.Birde tüm arkadaşalara tavsiyem 1 depo SHELL V-POWER RACİNG 100 OKTAN kullanmalarını tavsiye ediyorum farkı o zaman anlayacaklardır.
|
Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir