Geçen ay aracımın motor kaputunda soyulmalar fark ettim. Yetkili servise kayıt açtırdım. Bir kaç gün sonra geri dönüş yaptılar, aracın motor kaputunu garanti dahilinde boyayabileceklerini ilettiler. Değer kaybı olacağını bunu kabul etmediğimi ilettim. Tekrar kayıt oluşturup bir kaç gün içinde yeniden dönüş yaptılar ve garanti dahilinde boyanıp + 2000 TL tarafıma değer kaybı ödemesi veya 2 bakım hediye edebileceklerini söylediler.
Ben de bu arada aracımın boyasından şüphelenip özel bir ekspertiz merkezine başvurdum. Özel Ekspertiz merkezi raporuna göre tüm parçalar orjinal, tüm parça boya kalınlıklıkları 110-140μm (mikrometre) çıkmakta fakat motor kaputu 165 - 210 μm (mikrometre) aralığında yer yer değişik değerler vermekteydi.
Ekspertiz görüş raporunda fabrikasyon boya değeri yüksek çıkmakta, 2. defa fabrikasyon işlem görmüş ve buna bağlı vernik atması oluşmuştur yazıldı. Ekspertiz raporunu yetkili servisle paylaştım ve motor kaputunun 2. kez boya işlemi yapıldığını dile getirdim. Yetkili servis merkezle (Yüce Oto) görüşerek aracıma kendilerinin ölçüm yapmaları gerektiğini ve tekrar aracı servise getirmemi söylediler. Tekrar yetkili servis ölçümler yaptı tutanak tuttu. Ölçüm yaparken servisin cihazında da motor kaputunun boya kalınlığı 190 210 μm civarı çıktığını gördüm. Daha sonra bana Yüce Oto kaşeli ve imzalı bir evrak geldi ve evrakta aracıma fabrika dışında herhangi bir boya işleminin yapılmadığı, dikey yüzeyler için 300 μm, yatay yüzeyler için 400 μm değerine kadar boya kalınlıkları standartları içinde olduğu aracımı güle güle kullanmamı diledikleri yazıyordu. Aracımı satışa çıkarmış olsam muhtemelen boyalı diyeceklerdi. O şekilde öğrenmiş olacaktım bu durumu. Ama vernik atması sonucu öğrenmiş oldum. Sıfır aldığım aracı boyatmak zorunda kalmam benim için kabul edilebilir değil. Özellikle tüm parçaların boya değerleri normal iken sadece motor kaputunun boya değerinin yüksek olması çok garip bir durum.
Düşünüyorum da showroom da yan yana duran aynı donanım 2 octavia olsa birini ben almış olsam diğerini başka bir müşteri ve aynı fiyattan almış olsak, benim motor kaputum da vernik atsa boyatmak zorunda kalsam ve diğer müşterinin aracında boya kalınlıkları tüm parçalarda aynı olup hiç sorun yaşamamış olsa.
Burada bir ayıp, kusur söz konusu olmaz mı ?
Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.
Fotoğraflar bu şekilde, kaputun bir kaç yerinde fotoğraflanmamış açılmalar mevcut.






Fotoğraflar için Link
https://imgur.com/a/yYJNZbo