geçireyim hatta linkle uğraşmayın:
Arkadaşlar dün arabamızla fabrika verilerini yerle bir ettik, yıktık geçtik...
Arabada babam ve ben vardık. boştu diyebiliriz. Ankarayı bilenler için yazayım, Akköprü Varlık mahallesinden, Eryaman 6. Etap a kadar olan yolda (istanbul yolu+ayaş yolu) dün bir tarih yazdık kendi çapımızda.
Hava hafif yağmurlu idi. babam sürüyordu (az yaktığına göre bunu zaten ben başaramazdım

)
evin önüne geldiğimizde yol bilgisayarı ortalama tüketim değeri 3.3 litre idi...
30 km lik yolda motor çalıştı, ısındı yola çıktı hızlandı, alt geçitleri indi çıktı vs... tam 3.3 litre ortalama tüketimle getirdi bizim peder efendi. anahtarı da avcuma naber evlat !!! diyerek şak diye yapıştırdı. ağzım açık kalmıştı.
neyse ailevi şeyleri geçelim, siz TDI cılara tavsiyem şu ki,
babam hiç 5 e almadı arabayı. hep 4 tü. yokuş inişlerde falan gaz kesmedi, tırmanışlarda gaz vermedi. gerektiği zamanlarda bile 3 e aldı.
genel olarak 4.viteste 1750 d/d de idi. bi kez olsun 2000 devri görmedi.
vites yükseltirken (1-2-3) 2000 devirde yaptı takip ettim. sizde deneyin...
unutmayın, 4. vites 1750 devir... mucize kombinasyon

hız biraz düşük ama tüketim yok denecek kadar... km de 0.79 kuruş eder. yani 79 bin.
dün çok büyük ders aldım. baba en son şöle dedi;
bu arabaya az yaktırmak istiyosan 5 e alma istanbul yolunda, 3-4 viteslerde 1750 devri koru, gaz pedalına bi basış derinliği belirle ve hiç onu aşma. yok ya sen beceremezsin şimdi motoru neyim yorarsın, az yaktırayım diye kaza maza yaparsın nası biliyosan öle sür delikanlı adamsın sen anlamazsın!
dedi....